О нама

ФК “Филип Филиповић“ основан је 05.12.1998 године као дечији фудбалски клуб са циљем да дечаке, из ОШ „Филип Филиповић“, данас ОШ „Душан Радовић“ организовано укључи у фудбалски рад.

Генерација дечака рођених 1988. године у ОШ „Душан Радовић“ је играла фудбал на школским и другим турнирима под именом „Срћково јато“ јер је те дечаке водио учитељ Срђан Ристић и они су постизали запажене резултате на свим турнирима на којима су учествовали.

Како се указала потреба да се са децом организованије ради а не само на редовним часовима физичког васпитања јавља се идеја о оснивању фудбалског клуба који оснивањем добија име као и школа ФИЛИП ФИЛИПОВИЋ у чијем школском дворишту бива уређено фудбалско игралиште и просторије за свлачионице.

Од свог оснивања до данас клуб је постизао значајне резултате у почетку у граду Нишу и околини а касније и у Србији и на међународним турнирима.

До сад је кроз клуб, кроз организовано бављење фудбалом прошло преко 1000 дечака, a тренутно у клубу тренира преко 100 дечака са којима раде тренери са високим образовањем и потребним фудбалским лиценцама.

У свом једанаестогодишњем постојању ФК“Филип Филиповић“ је постигао огромне резултате, набројаћемо неке од њих:

  • 2 пута освојио државно првенство у фудбaлу 7
  • Освајач 3 међуародна турнира
  • Организовао и освајао 10 турнира републичког карактера

Ови и овакви резултати нису промакли искусним стручњацима тако да данас дечаци који су код нас учили прве фудбалске кораке играју у познатим клубовима

  • Александар Пешић рођен 1992. год. – Раднички (Ниш), ОФИ Крит (Грч), Шериф Тираспољ (Мол), ФК Јагодина, Тулуз (Фра), Аталанта (Ита)
  • Никола Стојиљковић рођен 1992. год. – Рад (Београд), Чукарички (Београд), Спортинг Брага (Пор)
  • Урош Витас рођен 1992. год. – Рад (Београд), Гент (Бел), Мехелен (Бел)
  • Раде Дугалић рођен 1992. год. – Раднички (Ниш), Торпедо (Рус), Тосно (Рус)
  • Лазар Ћирковић рођен 1992. год – Рад (Београд), Партизан (Београд)

Ово су само неки од клинаца из наше фудбалске школе, верујемо да ће их ускоро бити још јер су многи од њих талентовани и питање је дана када ће и они заиграти на великој фудбалској сцени.